
Συστατικά
- 250γρ. Alpiland φρέσκια Mοzzarella
- 500γρ. ταλιατέλες
- 4 κεφάλια παντζάρι φρέσκα (ή έτοιμα βρασμένα)
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 100γρ. καρύδια ψίχα
- 50γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα ταψάκι, τοποθετείτε το κεφάλι σκόρδο και το ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ταυτόχρονα, βράζετε τα φρέσκα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (εάν δεν τα επιλέξετε έτοιμα βρασμένα).
Πιέζετε το ψημένο κεφάλι σκόρδου ώστε να βγει η ψίχα του και στύβετε το λεμόνι για να γίνει χυμός. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα κεφάλια από τα παντζάρια, την Alpiland φρέσκια Mοzzarella, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, την ψίχα ψημένου σκόρδου και τον χυμό λεμονιού. Ομογενοποιείτε το μίγμα ώστε να γίνει κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνετε, τις μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τις περιχύνετε με την κρέμα από το παντζάρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα με τις ταλιατέλες. Γαρνίρετε με τα καρύδια χοντροκομμένα και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Απολαύστε τις ταλιατέλες με παντζάρι και Αlpiland Mozzarella φρέσκια!