Συνταγές με Τυριά Alpiland με Λίγες Θερμίδες
Χαμηλά λιπαρά χωρίς εκπτώσεις στη γεύση
Προσέχετε τη διατροφή σας; Δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη γεύση!
Τα μοναδικά τυριά της Alpiland προσφέρουν λαχταριστές επιλογές, γεμάτες γεύση
και, το σημαντικότερο, χωρίς τύψεις! Το τυρί άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος
μιας ισορροπημένης διατροφής. Είτε αθλείστε, είτε αποφεύγετε τη λακτόζη,
μπορείτε να φτιάξετε το ιδανικό γεύμα για να σας χορτάσει το ίδιο ευχάριστα.
Βασικό συστατικό: Το τυρί Alpiland!
ΔΙΑΛΕΞΤΕ!
Τρουφάκια με μοτσαρέλα
- 2 πακέτα μπισκότα, γεμιστά
- μισό πακέτο μπισκότα, πτι μπερ
- 1 μικρό ποτηράκι κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Alpiland
- Για το ρολάρισμα κατα βούληση κακάο, ινδοκάρυδο, σπόρους chia, σπασμένο κολοκυθόσπορο
- Βάζουμε ολα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά!
- Το βγάζουμε και πλάθουμε τα τρουφάκια, σε οτι μέγεθος θέλουμε. Τα ρολάρουμε πάνω σε σκόνη κακάο ή τρούφα ή τριμμένο αμύγδαλο ή ακόμα και ινδική καρύδα.
προϊόντα
Τριμμένη
Σαλάτα με κινόα και κατσικίσιο σαγανάκι
- αλάτι
- 1 αγγούρι (40 γρ.)
- 1 λεμόνι (30 γρ.)
- 1 ντομάτα (30 γρ.)
- 3 σκελίδες σκόρδου (3 γρ.)
- 1/4 λευκό κρεμμύδι (5 γρ.)
- 2 φλιτζάνια νερού (400 ml)
- 1 φλιτζάνι κινόα (200 γρ.)
- 1 κίτρινη πιπεριά (30 γρ.)
- 1/4 κ.γλ. μαύρο πιπέρι (2,5 γρ.)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 1 φέτα κατσικίσιο σαγανάκι Alpiland
- Ξεπλύνετε την κινόα τοποθετώντας τη σε σουρωτήρι κάτω από τη βρύση. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την.
- Ρίχνετε την κινόα και τα 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα με 1/4 κρεμμύδι, μία σκελίδα σκόρδο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Βράστε το μείγμα. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να βράσει το νερό.
- Κόψτε το μπρόκολα σε μικρά κομμάτια και βυθίστε τα σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Στραγγίξτε τα και κρατήστε τα για αργότερα.
- Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το αγγούρι σε μικρούς κύβους. Κάντε το ίδιο με την ντομάτα.
- Για να προετοιμάσετε το βινεγκρέτ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το χυμό ενός λεμονιού, δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπώλ. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Μόλις η κινόα κρυώσει, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το μπρόκολο, το αγγούρι και την ντομάτα.
- Ψεκάστε με το βινεγκρέτ και βάλτε το στο ψυγείο.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι και μία φέτα σαγανάκι κατσικίσιο (ψιλοκομμένο για να λιώσει εύκολα) το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα και βάζουμε μια κουτάλια της σούπας πάνω στην σαλάτα μας!
προϊόντα
Κατσικίσιο τυρί σαγανάκι Alpiland
Ριζότο με γαρίδες
- 250γρ. Ρύζι για ριζότο
- 30γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 80ml. Λευκό ξηρό κρασί
- 800ml Ζωμό γαρίδας
- 200γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- 20γρ. Βούτυρο
- 250γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
- αλάτι – πιπέρι
- Για τον ζωμό γαρίδας: 160γρ. κελύφη απο τις γαρίδες που έχουμε καθαρίσει.
- Για τον ζωμό γαρίδας: 30γρ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- Για τον ζωμό γαρίδας: 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Για τον ζωμό γαρίδας: 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- Για τον ζωμό γαρίδας: 10γρ. Πελτέ ντομάτας
- Για τον ζωμό γαρίδας: 50ml ρούμι ή κονιάκ ή μπράντυ
- Για τον ζωμό γαρίδας: 1lt ζεστό νερό
- Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες μας και τις καθαρίζουμε απο τα κελύφη. Κρατάμε στο πλάι τις καθαρισμένες γαρίδες.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα κελύφη απο τις γαρίδες για να τα σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε με το αλκοόλ της επιλογής μας και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και τέλος βάζουμε το νερό όπου αφήνουμε για 30 λεπτά να βράσει.
- Μετά το πέρας του βρασμού πολτοποιούμε το μίγμα μας και περνάμε απο μιά σίτα να βγεί καθαρός ο ζωμός.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρύζι να σοταριστεί και αυτό καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό (1/4 του ζωμού ανα φορά ωστε να αποροφηθεί σταδιακά) και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφού χυλώσει το ρύζι και κρατάει ελαφρά, αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland!
- Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό ψήνουμε για 1-1,5 λεπτό απο κάθε πλευρά τις γαρίδες μας αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει και λαδώσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε το ριζότο σε βαθύ πιάτο τοποθετούμε και τις γαρίδες πάνω και τελειώνουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ για έξτρα γεύση και άρωμα.
προϊόντα
Τριμμένο
Μπέργκερ με καπνιστό Gouda
- 500γρ. κιμά κοτόπουλου
- μισό κρεμμύδι
- λίγο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι κέτσαπ
- 1 κ.σ. dressing αβοκάντο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρυγανιά (όση χρειαστεί)
- 1 κολοκύθι τριμμένο
- αλάτι & πιπέρι
- Ψωμάκια για μπέργκερ
- Καπνιστό Gouda Alpiland σε φέτες
- ντομάτα σε φέτες
- φύλλα μαρουλιού
- Για τα μπέργκερ: Στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη, βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό το κολοκύθι και πολτοποιείτε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
- Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.
- Για το σερβίρισμα: Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
- Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και στο ψωμάκι (καπάκι βάζετε το dressing) και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.
προϊόντα
Καπνιστή σε φέτες
Τυροκεφτέδες
- 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλ. γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 1 φλ. τριµµένο κεφαλοτύρι Alpiland
- 1 φλ. τριμμένο κατσικίσιο κεφαλοτύρι Alpiland
- 1 πρέζα µουστάρδα σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι
- µπόλικο λάδι για τηγάνισµα (ελαιόλαδο)
- σάλτσα ντοµάτας για το σερβίρισµα
- μέλι, σουσάμι & προαιρετικά: παπαρουνόσπορο
- Για το πανάρισµα: 1 αβγό
- Για το πανάρισµα: ½ φλ. γάλα
- Για το πανάρισµα: 1 φλ. περίπου φρυγανιά αλεσµένη
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά µέχρι να αφρίσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε µε το σύρµα για 1 λεπτό (µην αφήσετε το µείγµα να ροδίσει πολύ).
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουτε το µισό γάλα και το χτυπάμε µε το σύρµα µε δύναµη.
- Ύστερα προσθέτουμε τµηµατικά το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπηµα, µέχρι να γίνει ένα λείο µείγµα, χωρίς κουβαράκια.
- Επιστρέφουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεµα, µέχρι να κοχλάσει και να γίνει µια πηχτή µπεσαµέλ.
- Χαµηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και τη µουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεµα µέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αδειάζουμε το µείγµα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι και όταν κρυώσει το βάζουμε σκεπασµένο στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Πλάθουμε µε το µείγµα στρογγυλούς κεφτέδες σαν µπαλίτσες.
- Χτυπάμε το αβγό µε το γάλα, βουτάμε μέσα τους τυροκεφτέδες και ύστερα τους τυλίγουμε στην αλεσμένη φρυγανιά.
- Τους τηγανίζουμε µέχρι να ροδίσουν καλά και τους σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο από πάνω. Καλή απόλαυση!
προϊόντα
Τριμμένο
Κατσικίσιο Τριμμένο
Σπανακόπιτα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κρόκους αβγού
- 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
- 4 κ.σ. τραχανάς
- 500γρ. κατσικίσιο τυρί Alpiland
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 4 φρέσκια κρεμμύδια
- 4 αβγά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Βάζουμε το σπανάκι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε αλάτι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε περίπου για μισή ώρα και μετά το στύβουμε για να βγάλει τα υγρά του.
- Μετά ρίχνουμε ολα τα υλικά μέσα σε ένα λεκανάκι, ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
- Στρώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
- Ρίχνουμε το μείγμα, αφήνοντας 2-3 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, με ένα πιρούνι πιέζουμε τα φύλλα της σφολιάτας να ενωθούν και τα τυλίγουμε προς τα μέσα.
- Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας νερό, αλείφουμε την πίτα με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
προϊόντα
Κατσικίσιο τυρί σαγανάκι Alpiland