Συνταγές με Τυριά Alpiland με Λίγες Θερμίδες
Χαμηλά λιπαρά χωρίς εκπτώσεις στη γεύση
Προσέχετε τη διατροφή σας; Δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη γεύση!
Τα μοναδικά τυριά της Alpiland προσφέρουν λαχταριστές επιλογές, γεμάτες γεύση
και, το σημαντικότερο, χωρίς τύψεις! Το τυρί άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος
μιας ισορροπημένης διατροφής. Είτε αθλείστε, είτε αποφεύγετε τη λακτόζη,
μπορείτε να φτιάξετε το ιδανικό γεύμα για να σας χορτάσει το ίδιο ευχάριστα.
Βασικό συστατικό: Το τυρί Alpiland!
ΔΙΑΛΕΞΤΕ!
Τρουφάκια με μοτσαρέλα
- 2 πακέτα μπισκότα, γεμιστά
- μισό πακέτο μπισκότα, πτι μπερ
- 1 μικρό ποτηράκι κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Alpiland
- Για το ρολάρισμα κατα βούληση κακάο, ινδοκάρυδο, σπόρους chia, σπασμένο κολοκυθόσπορο
- Βάζουμε ολα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά!
- Το βγάζουμε και πλάθουμε τα τρουφάκια, σε οτι μέγεθος θέλουμε. Τα ρολάρουμε πάνω σε σκόνη κακάο ή τρούφα ή τριμμένο αμύγδαλο ή ακόμα και ινδική καρύδα.
προϊόντα
Τριμμένη
Σαλάτα με κινόα και κατσικίσιο σαγανάκι
- αλάτι
- 1 αγγούρι (40 γρ.)
- 1 λεμόνι (30 γρ.)
- 1 ντομάτα (30 γρ.)
- 3 σκελίδες σκόρδου (3 γρ.)
- 1/4 λευκό κρεμμύδι (5 γρ.)
- 2 φλιτζάνια νερού (400 ml)
- 1 φλιτζάνι κινόα (200 γρ.)
- 1 κίτρινη πιπεριά (30 γρ.)
- 1/4 κ.γλ. μαύρο πιπέρι (2,5 γρ.)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 1 φέτα κατσικίσιο σαγανάκι Alpiland
- Ξεπλύνετε την κινόα τοποθετώντας τη σε σουρωτήρι κάτω από τη βρύση. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την.
- Ρίχνετε την κινόα και τα 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα με 1/4 κρεμμύδι, μία σκελίδα σκόρδο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Βράστε το μείγμα. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να βράσει το νερό.
- Κόψτε το μπρόκολα σε μικρά κομμάτια και βυθίστε τα σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Στραγγίξτε τα και κρατήστε τα για αργότερα.
- Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το αγγούρι σε μικρούς κύβους. Κάντε το ίδιο με την ντομάτα.
- Για να προετοιμάσετε το βινεγκρέτ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το χυμό ενός λεμονιού, δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπώλ. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Μόλις η κινόα κρυώσει, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το μπρόκολο, το αγγούρι και την ντομάτα.
- Ψεκάστε με το βινεγκρέτ και βάλτε το στο ψυγείο.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι και μία φέτα σαγανάκι κατσικίσιο (ψιλοκομμένο για να λιώσει εύκολα) το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα και βάζουμε μια κουτάλια της σούπας πάνω στην σαλάτα μας!
προϊόντα
Κατσικίσιο τυρί σαγανάκι Alpiland
Ριζότο με γαρίδες
- 250γρ. Ρύζι για ριζότο
- 30γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 80ml. Λευκό ξηρό κρασί
- 800ml Ζωμό γαρίδας
- 200γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- 20γρ. Βούτυρο
- 250γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
- αλάτι – πιπέρι
- Για τον ζωμό γαρίδας: 160γρ. κελύφη απο τις γαρίδες που έχουμε καθαρίσει.
- Για τον ζωμό γαρίδας: 30γρ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- Για τον ζωμό γαρίδας: 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Για τον ζωμό γαρίδας: 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- Για τον ζωμό γαρίδας: 10γρ. Πελτέ ντομάτας
- Για τον ζωμό γαρίδας: 50ml ρούμι ή κονιάκ ή μπράντυ
- Για τον ζωμό γαρίδας: 1lt ζεστό νερό
- Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες μας και τις καθαρίζουμε απο τα κελύφη. Κρατάμε στο πλάι τις καθαρισμένες γαρίδες.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα κελύφη απο τις γαρίδες για να τα σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε με το αλκοόλ της επιλογής μας και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και τέλος βάζουμε το νερό όπου αφήνουμε για 30 λεπτά να βράσει.
- Μετά το πέρας του βρασμού πολτοποιούμε το μίγμα μας και περνάμε απο μιά σίτα να βγεί καθαρός ο ζωμός.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρύζι να σοταριστεί και αυτό καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό (1/4 του ζωμού ανα φορά ωστε να αποροφηθεί σταδιακά) και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφού χυλώσει το ρύζι και κρατάει ελαφρά, αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland!
- Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό ψήνουμε για 1-1,5 λεπτό απο κάθε πλευρά τις γαρίδες μας αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει και λαδώσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε το ριζότο σε βαθύ πιάτο τοποθετούμε και τις γαρίδες πάνω και τελειώνουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ για έξτρα γεύση και άρωμα.
προϊόντα
Τριμμένο
Μπέργκερ με καπνιστό Gouda
- 500γρ. κιμά κοτόπουλου
- μισό κρεμμύδι
- λίγο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι κέτσαπ
- 1 κ.σ. dressing αβοκάντο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρυγανιά (όση χρειαστεί)
- 1 κολοκύθι τριμμένο
- αλάτι & πιπέρι
- Ψωμάκια για μπέργκερ
- Καπνιστό Gouda Alpiland σε φέτες
- ντομάτα σε φέτες
- φύλλα μαρουλιού
- Για τα μπέργκερ: Στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη, βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό το κολοκύθι και πολτοποιείτε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
- Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.
- Για το σερβίρισμα: Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
- Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και στο ψωμάκι (καπάκι βάζετε το dressing) και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.
προϊόντα
Καπνιστή σε φέτες
Τυροκεφτέδες
- 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλ. γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 1 φλ. τριµµένο κεφαλοτύρι Alpiland
- 1 φλ. τριμμένο κατσικίσιο κεφαλοτύρι Alpiland
- 1 πρέζα µουστάρδα σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι
- µπόλικο λάδι για τηγάνισµα (ελαιόλαδο)
- σάλτσα ντοµάτας για το σερβίρισµα
- μέλι, σουσάμι & προαιρετικά: παπαρουνόσπορο
- Για το πανάρισµα: 1 αβγό
- Για το πανάρισµα: ½ φλ. γάλα
- Για το πανάρισµα: 1 φλ. περίπου φρυγανιά αλεσµένη
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά µέχρι να αφρίσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε µε το σύρµα για 1 λεπτό (µην αφήσετε το µείγµα να ροδίσει πολύ).
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουτε το µισό γάλα και το χτυπάμε µε το σύρµα µε δύναµη.
- Ύστερα προσθέτουμε τµηµατικά το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπηµα, µέχρι να γίνει ένα λείο µείγµα, χωρίς κουβαράκια.
- Επιστρέφουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεµα, µέχρι να κοχλάσει και να γίνει µια πηχτή µπεσαµέλ.
- Χαµηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και τη µουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεµα µέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αδειάζουμε το µείγµα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι και όταν κρυώσει το βάζουμε σκεπασµένο στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Πλάθουμε µε το µείγµα στρογγυλούς κεφτέδες σαν µπαλίτσες.
- Χτυπάμε το αβγό µε το γάλα, βουτάμε μέσα τους τυροκεφτέδες και ύστερα τους τυλίγουμε στην αλεσμένη φρυγανιά.
- Τους τηγανίζουμε µέχρι να ροδίσουν καλά και τους σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο από πάνω. Καλή απόλαυση!
προϊόντα
Τριμμένο
Κατσικίσιο Τριμμένο
Σπανακόπιτα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κρόκους αβγού
- 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
- 4 κ.σ. τραχανάς
- 500γρ. κατσικίσιο τυρί Alpiland
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 4 φρέσκια κρεμμύδια
- 4 αβγά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Βάζουμε το σπανάκι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε αλάτι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε περίπου για μισή ώρα και μετά το στύβουμε για να βγάλει τα υγρά του.
- Μετά ρίχνουμε ολα τα υλικά μέσα σε ένα λεκανάκι, ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
- Στρώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
- Ρίχνουμε το μείγμα, αφήνοντας 2-3 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, με ένα πιρούνι πιέζουμε τα φύλλα της σφολιάτας να ενωθούν και τα τυλίγουμε προς τα μέσα.
- Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας νερό, αλείφουμε την πίτα με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
προϊόντα
Κατσικίσιο τυρί σαγανάκι Alpiland
Ριγκατόνι με σαλτσα κολοκυθιού
- 325 γρ. Alpiland mozzarella φρέσκια
- 4 μέτρια κολοκύθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 10 φύλλα δυόσμο
- 500 γρ. ριγκατόνι
- Σε ένα πυρίμαχο γυάλινο ταψί τοποθετήστε την Alpiland mozzarella φρέσκια στο κέντρο και περιμετρικά τα κολοκύθια κομμένα σε κύβους. Προσθέστε το ξύσμα από το λεμόνι, το σκόρδο σε ροδέλες κομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τοποθετήστε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C. Όσο περιμένετε να ψηθούν τα κολοκυθάκια, βράστε τα ριγκατόνι και πριν τα σουρώσετε κρατήστε μια κούπα από το νερό της κατσαρόλας. Βγάλτε από τον φούρνο το σκεύος, προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά, ώστε να πολτοποιηθούν όσο γίνεται περισσότερο. Ρίξτε τα ριγκατόνι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ!
προϊόντα
Φρέσκια
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
- 200 γρ. Alpiland κεφαλοτύρι τριμμένο
- 600 γρ. κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 100 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- Πλύντε τα κολοκύθια, περάστε τα από τον τρίφτη και βάλτε τα σε μια μπασίνα. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ταψί πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά στη βάση και αδειάστε το μίγμα. Προσθέστε το σουσάμι από πάνω και έπειτα βάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 35 – 40 λεπτά στους 180°C.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ!
προϊόντα
Τριμμένο
Πατάτες Γεμιστές
- 200 γρ. Alpiland gouda smoked
- 6 πατάτες μικρές
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
- Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα γλυκιά
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 λαδόκολλες κομμένες στη μέση
- Πλύντε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα και χαράξτε τις σε ροδέλες χωρίς να κοπούν μέχρι κάτω. Σε κάθε πατάτα που είναι κομμένη ανοίξτε προσεκτικά και προσθέστε στα κενά μια ροδέλα μελιτζάνα. Στο επόμενο κενό μια ροδέλα ντομάτα. Στο επόμενο κενό το Alpiland gouda smoked. Στο επόμενο την πιπεριά. Επαναλάβετε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά. Στη συνέχεια, βάλτε την πατάτα σε μια λαδόκολλα ραντίστε τη με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα και μισό κλωνάρι δενδρολίβανο. Κλείστε τη λαδόκολλα και ψήστε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!
προϊόντα
Καπνιστή κοπής
Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα
- 200 γρ. ALPILAND GOUDA
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700 γρ. κολοκύθι κίτρινο τριμμένο στον τρίφτη
- 2 αυγά
- 150 ml γάλα
- 100 γρ. ρύζι καρολίνα
- 10 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι -κουρκουμά
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά . Στην συνέχεια προσθέτετε την τριμμένη κολοκύθα , πασπαλίζετε με την ζάχαρη και αφήνετε ανακατεύοντας τακτικά να μαραθεί και να αποβάλει τα υγρά της. Έπειτα προσθέτετε το γάλα και το ρύζι καρολίνα με το αλάτι και τον κουρκουμά.
- Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, το αποσύρετε από την φωτιά , προσθέτετε το ALPILAND GOUDA τριμμένο και αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος
- Σε ένα ταψί λαδώνετε τη βάση και στρώνετε τα μισά φύλλα , ένα -ένα ραντίζοντας ελαφρά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα ομοιόμορφα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Χαράζετε απαλά την πίτα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΡΤΙΝΗ ΚΟΛΟΚYΘΑ!!!!
προϊόντα
Classic κοπής
Ταλιατέλες με παντζάρι και Αlpiland Mozzarella φρέσκια
- 250γρ. Alpiland φρέσκια Mοzzarella
- 500γρ. ταλιατέλες
- 4 κεφάλια παντζάρι φρέσκα (ή έτοιμα βρασμένα)
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 100γρ. καρύδια ψίχα
- 50γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι
- Σε ένα ταψάκι, τοποθετείτε το κεφάλι σκόρδο και το ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ταυτόχρονα, βράζετε τα φρέσκα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (εάν δεν τα επιλέξετε έτοιμα βρασμένα).
- Πιέζετε το ψημένο κεφάλι σκόρδου ώστε να βγει η ψίχα του και στύβετε το λεμόνι για να γίνει χυμός. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα κεφάλια από τα παντζάρια, την Alpiland φρέσκια Mοzzarella, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, την ψίχα ψημένου σκόρδου και τον χυμό λεμονιού. Ομογενοποιείτε το μίγμα ώστε να γίνει κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνετε, τις μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τις περιχύνετε με την κρέμα από το παντζάρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα με τις ταλιατέλες. Γαρνίρετε με τα καρύδια χοντροκομμένα και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
- Απολαύστε τις ταλιατέλες με παντζάρι και Αlpiland Mozzarella φρέσκια!
προϊόντα
Φρέσκια