Γρήγορες συνταγές με Τυριά Alpiland
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα!
Πεινάσατε; Ένα καλό τοστ και πολλές ακόμα "λύσεις" είναι λίγες γραμμές πιο κάτω..
Δεν χρειάζεται πάντα κόπος για ένα απολαυστικό γεύμα, ένα λαχταριστό σνακ
ή ακόμα κι έναν εκλεκτό μεζέ. Πολύ εύκολα και προπάντων πολύ νόστιμα,
μπορείτε να φτιάξετε στη στιγμή απεριόριστες λιχουδιές που θα ικανοποιήσουν
όλα τα γούστα.
Τα τυριά της Alpiland έχουν όλη τη γεύση!
ΔΙΑΛΕΞΤΕ!
Μακαρονάδα με τόνο και μοτσαρέλα
Mozzarella Alpiland Κεφαλοτύρι Alpiland
συστατικά
- 400 γρ. μακαρόνια
- 250-300 γρ. τόνος Αλοννήσου
- 1.200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Alpiland
- 3-4 σταγόνες λεμόνι
- ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια
- 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι, λάδι
εκτέλεση
- Βάλτε τα μακαρόνια να βράζουν σε αλατισμένο νερό και ρίξτε προαιρετικά λίγο λάδι ώστε να μην κολλήσουν.
- Ρίξτε σε ένα μπολάκι την μοτσαρέλα το ξύσμα λεμονιού, τις σταγόνες από το λεμόνι, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Για πιο εύκολο ανακάτεμα, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλίτσα από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια ώστε να μαλακώσει το τυρί/κρέμα. Στο μείγμα δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.
- Βάλτε τον τόνο σε ένα πιατάκι και κόψτε τον σε μικρότερα κομμάτια.
- 4Όταν τα μακαρόνια βράσουν, στραγγίξτε τα πολύ καλά, ρίξτε το μείγμα με τα τυριά κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να πάει παντού. Προσθέστε τον τόνο, λίγο φρέσκο λάδι και επιπλέον τριμμένο τυρί μοτσαρέλας εαν επιθυμείτε.
- Τέλος, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό από πάνω και σερβίρετε.
4
μερίδες
6'
χρόνος εκτέλεσης
προϊόντα
Mozzarella Alpiland
Τριμμένη
Κεφαλοτύρι Alpiland
Τριμμένο
Σαγανάκι με pesto φυστικιού
Σαγανάκι Alpiland
συστατικά
- 2 κ.σ. pesto φυστικιού
- 2 κομμάτια κατσικίσιο σαγανάκι Alpiland
- 1 ντομάτα
- 70 γρ καλαμποκάλευρο
- λάδι για το τηγάνισμα
εκτέλεση
- Πανάρουμε το σαγανάκι στο καλαμποκάλευρο και κατόπιν το τηγανίζουμε στο λάδι.
- Σε ένα πιάτο στην βάση έχουμε βάλει λίγο πέστο φυστίκι μετά σαγανάκι κατσικίσιο, μια φέτα ντομάτα κομμένη στρογγυλή, πέστο, μετά το άλλο κομμάτι κατσικίσιο σαγανάκι, ντομάτα και τέλος από πάνω ξανά πέστο φυστίκι.
2
μερίδες
3'
χρόνος εκτέλεσης
προϊόντα
Σαγανάκι Alpiland
Κατσικίσιο τυρί σαγανάκι Alpiland
Πέννες αλά κρεμ
Κεφαλοτύρι Alpiland
συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μπέικον
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 750 γρ. νερό, βραστό
- 250 γρ. φαρφάλες
- 2 κ.σ. βασιλικό
- πιπέρι
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκ. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό, το πιπέρι, το καλαμπόκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι.
4-6
μερίδες
10'
χρόνος εκτέλεσης
προϊόντα
Κεφαλοτύρι Alpiland
Τριμμένο
Τυρόπιτα με 3 τυριά
Κεφαλοτύρι Alpiland Κεφαλοτύρι Alpiland Gouda Alpiland
συστατικά
- 500 γρ. έτοιμο φύλλο χωριάτικο
- 250 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 250 γρ. Κατσικίσιο τριμμένο
- 400ml γάλα
- 200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 4 αβγά
- πιπέρι
εκτέλεση
- Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και απλώνετε 6 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
- Απλώνετε όλα τα τριμμένα τυριά πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζετε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.
- Χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και τα ανακατεύετε με το γάλα και λίγο πιπέρι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνετε το ταψί με το μείγμα των αβγών.
- Ραντίζετε την πίτα με λιωμένο βούτυρο και την αφήνετε να σταθεί 1/2 ώρα πριν την βάλετε στο φούρνο.
- Ψήνετε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
4-6
μερίδες
12'
χρόνος εκτέλεσης
προϊόντα
Κεφαλοτύρι Alpiland
Τριμμένο
Κεφαλοτύρι Alpiland
Κατσικίσιο Τριμμένο
Gouda Alpiland
Καπνιστή σε φέτες
Παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ
Κεφαλοτύρι Alpiland
συστατικά
- 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κιβάκια
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5-6 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- Αλάτι – Πιπέρι
εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 8 λεπτά ακόμη.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βράζουμε σε άφθονο και αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες για περίπου 6 λεπτά.
- Έπειτα τις μεταφέρουμε στραγγισμένες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2
μερίδες
20'
χρόνος εκτέλεσης
προϊόντα
Κεφαλοτύρι Alpiland
Τριμμένο