
Συστατικά
- 680 γρ. μπούτι χοιρινό με το λίπος
- 30 γρ. βούτυρο
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 4 καρότα
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 3 κλωνάρια θυμάρι
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 6-7 κόκκους πιπέρι
- 500 ml μαύρη μπύρα
- 3 φύλλα δάφνη
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κρέατος
- 50 γρ. κορν φλάουερ
- 300 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 300 ml γάλα
- 300 γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και στυμμένη
- 30 γρ. βούτυρο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 6 αυγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 γρ. βούτυρο
Μέθοδος εκτέλεσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SCHWEINEBRATEN
Καθαρίστε, στεγνώστε το κρέας και χαράξτε σε ρόμβους την επιφάνεια με το λίπος.
Σοτάρετε το κρέας σε ένα τηγάνι που έχετε κάψει το βούτυρο και έπειτα τοποθετήστε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Από το ίδιο τηγάνι περάστε και τα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα έχετε πλύνει και κόψει σε χοντρά κομμάτια. Σβήνετε με τη μαύρη μπύρα και προσθέτετε τον ζωμό και τα μυρωδικά.
Στη συνέχεια, περιχύστε το κρέας και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 200°C για 30 λεπτά και στη συνέχεια στους 180°C για 2 ώρες περίπου, βρέχοντας ανά διαστήματα με τον ζωμό το κρέας.
Αφού ψηθεί το κρέας, το αφαιρείτε και το κόβετε σε μερίδες. Πολτοποιήστε τα λαχανικά με τον ζωμό ή κρατήστε σκέτο τον ζωμό και «δέστε» τον με λίγο κορν φλάουερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ KNÖDEL
Διαλύστε 30 γρ. βούτυρο σε καυτό γάλα και περιχύστε την ψίχα του ψωμιού. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το σε λίγο βούτυρο.
Σε μια μπασίνα προσθέστε την ψίχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Αναμίξτε τα υλικά και πλάστε τα σε μέτριου μεγέθους μπαλάκια, τα οποία στη συνέχεια βράστε τα σε αλατισμένο νερό, για 20 λεπτά περίπου.
Αφήνετε τα μπαλάκια να κρυώσουν και ένα-ένα πανάρετέ τα με την εξής σειρά: πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο τριμμένο Alpiland Κεφαλοτύρι. Τηγανίστε τα knödel σε καυτό ηλιέλαιο. Σερβίρετε σε ένα πιάτο μια μερίδα schweinebraten και μια μερίδα knödel και περιχύστε με τη σάλτσα.
Απολαύστε το schweinebraten mit knödel!