
Συστατικά
- 200 γρ. Alpiland φρέσκια Mozzarella
- 2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου άνευ οστού και δέρματος
- 2 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. φρυγανιά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 μέτριο μαρούλι ή ποικιλία από iceberg και λόλα
- 4-5 ντοματίνια
- 50 γρ. κολοκυθόσπορος
- 15 γρ. μηλόξιδο
- 50 γρ. σησαμέλαιο
- 100 γρ. ζωμό λαχανικών
- 10 γρ. μουστάρδα
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Ξεκινήστε τη διαδικασία παναρίσματος του κοτόπουλου. Βάλτε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα άλλο το αυγό και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Περάστε πρώτα το κοτόπουλο από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίστε το κοτόπουλο. Αφήστε στην άκρη το τηγανισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί.
Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά. Βάλτε τα σε μια σαλατιέρα και αφήστε τα στην άκρη.
Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Βάλτε τα υλικά σε ένα δοχείο και ομογενοποιήστε με το ραβδομπλέντερ. Περιχύστε τα λαχανικά ώστε να μαριναριστούν.
Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο μία μερίδα σαλάτα, επάνω τοποθετήστε την Alpiland φρέσκια Mozzarella κομμένη σε ροδέλες και τέλος το τηγανητό κοτόπουλο.
Απολαύστε τη σαλάτα Steirischer Backhendlsalat!