
Συστατικά
- 300γρ. Alpiland Εmmental
- 4 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10γρ. πελτέ ντομάτας
- 100γρ. χυμό ντομάτας
- 50 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του Alpiland Emmental, στρώνετε τις πατάτες ομοιόμορφα και σκεπάζετε με την υπόλοιπη ποσότητα του τυριού Alpiland Emmental. Το βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζετε τη φάρσα με τον κιμά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον κιμά, τον σοτάρετε καλά και τον «σπάτε» ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνετε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο και τοποθετείτε τη φάρσα του κιμά στη μέση. Με την βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρετε τις πατάτες και κόβετε σε ροδέλες. Σερβίρετε προαιρετικά με πράσινη σαλάτα.
Aπολαύστε το Ρολό πατάτας με κιμά και Alpiland Emmental!