Header Image Μπουρέκι με σύκο και Alpiland Σαγανάκι
17/01/2025
Μέτρια
10 Μερίδες

Μπουρέκι με σύκο και Alpiland Σαγανάκι

0
(0)
Μπουρέκι με σύκο και Alpiland Σαγανάκι
Σεφ: Ιάκωβος Απέργης
30'
Χρόνος Προετοιμασίας
0'
Χρόνος Μαγειρέματος
30'
Συνολικός Χρόνος
420
Θερμίδες (Kcal)/μερίδα

Συστατικά

  • 400 γρ. Alpiland Σαγανάκι
  • 1 κιλό σύκα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. μέλι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 20 γρ. βούτυρο

Μέθοδος εκτέλεσης

Ανοίγετε στην επιφάνεια εργασίας τα φύλλα κρούστας, τοποθετείτε τα μακρόστενα κομμάτια Alpiland Σαγανάκι και διπλώνετε σε σχήμα φακέλου. Συνεχίζετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας όλα τα φύλλα κρούστας. Σε ένα τηγάνι που έχετε ζεστάνει, προσθέτετε λίγο βούτυρο και τοποθετείτε τα μπουρέκια. Ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να λιώσει το Alpiland Σαγανάκι. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία για όλα τα μπουρέκια, στο ίδιο τηγάνι τοποθετείτε τα σύκα που έχετε κόψει και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά την κάθε μια. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μέλι, τα καρύδια και την κανέλλα και αφήνετε για 5 λεπτά ώστε να καραμελώσουν.

Τέλος τοποθετείτε τα σύκα επάνω από τα μπουρέκια, προσθέτετε λίγο μέλι και σερβίρετε σε μια πιατέλα.

 

Απολαύστε τα μπουρέκια με σύκο και Alpiland σαγανάκι!

Βαθμολόγησε την συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Μάθε για τα προϊόντα της συνταγής

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.