
60'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος60'
Συνολικός Χρόνος1095
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 125γρ. Alpiland φρέσκια mozzarella
- 125γρ. Alpiland Gouda
- 240γρ. ρεβύθια
- 100γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα κατά μήκος στη μέση
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 30 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμάς
Μέθοδος εκτέλεσης
Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό τουλάχιστον 8 ώρες. Έπειτα τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτετε την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις ροδέλες ελιάς, το Alpiland Gouda κομμένο σε κύβους και την Alpiland mozzarella φρέσκια.
Σε ένα μπλέντερ, βάζετε το ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και τον κουρκουμά, προσθέτετε λίγο νερό και ομογενοποιείτε το μίγμα.
Τέλος, περιχύνετε την σαλάτα με το μίγμα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Απολαύστε την κρύα σαλάτα με ρεβύθια και τυριά Alpiland!