
35'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος35'
Συνολικός Χρόνος330
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 150 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 130 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 γρ. αλάτι
- 20 γρ. νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 15 γρ. ξίδι
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. βρώμη αλεσμένη
- 80 γρ. αλεύρι γ.ό.χ
- Λίγο πιπέρι προαιρετικά
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τα παντζάρια μαζί με το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν κρέμα. Αδειάστε το μίγμα σε μια μπασίνα και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάστε τη ζύμη σε λωρίδες και τοποθετήστε τις στο ταψί. Προαιρετικά μπορείτε να τις ρολάρετε σε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Ψήνετε στους 190°C για περίπου 30-35 λεπτά.
Απολαύστε τα κριτσίνια βρώμης με παντζάρι!