
Συστατικά
- 200γρ. Alpiland Gouda τριμμένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
- 100 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700γρ. κολοκύθι κίτρινο τριμμένο στον τρίφτη
- 2 αυγά
- 150 ml. γάλα
- 100γρ. ρύζι καρολίνα
- 10γρ. ζάχαρη
- Αλάτι, κουρκουμάς
Μέθοδος εκτέλεσης
Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτετε την τριμμένη κολοκύθα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας τακτικά αφήνετε να μαραθεί και να αποβάλει τα υγρά της. Έπειτα, προσθέτετε το γάλα και το ρύζι καρολίνα με το αλάτι και τον κουρκουμά.
Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το Alpiland Gouda τριμμένο και αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος
Λαδώνετε τη βάση ενός ταψιού και στρώνετε τα μισά φύλλα ένα – ένα, ραντίζοντάς τα ελαφρά με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα ομοιόμορφα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Χαράζετε απαλά την πίτα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Απολαύστε την Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και Αlpiland Gouda!