
Συστατικά
- 200 γρ. Alpiland Emmental σε φέτες
- 200 γρ. Alpiland Cheese Mix
- 2 ψωμάκια για burger
- 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμά
- 4 πατάτες
- 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φύλλα μαρούλι
- 2 ροδέλες ντομάτα
- 2 ροδέλες κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Ανθός αλατιού
Μέθοδος εκτέλεσης
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέστε τις πατάτες και αφήστε τις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Στραγγίστε τις καλά και μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνοντάς τις ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ψήστε τις για περίπου 20 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε ένα μπολ προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώστε. Χωρίστε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια. Ψήστε τα μπιφτέκια σε σχάρα ή σχαροτήγανο.
Ανοίξτε τα ψωμάκια του burger και τοποθετήστε στη βάση ένα φύλλο μαρούλι, μια ροδέλα ντομάτα, μια ροδέλα κρεμμύδι, το μπιφτέκι, μία φέτα Alpiland Emmental και κλείστε το. Λιώστε σε μπεν μαρί το Alpiland Cheese Μix και περιχύστε τις πατάτες country.
Σερβίρετε το burger μαζί με τις πατάτες country και απολαύστε το!