
60'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος60'
Συνολικός Χρόνος429
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 200 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 800 γρ. πατάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 10 γρ. σχοινόπρασο
- 4-5 κλωνάρια μαϊντανό
- 20 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 500 ml ζωμό βοδινού
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Πλύντε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράσουν, αποσύρετέ τις από το νερό και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε χοντρά καρέ και βάλτε τις σε μια μπασίνα.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και προσθέστε τα πάνω από τις πατάτες.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον ζωμό βοδινού, τη μουστάρδα, το ξίδι και το ελαιόλαδο και περιχύστε τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέστε το τριμμένο Alpiland Κεφαλοτύρι.
Απολαύστε την αυστριακή πατατοσαλάτα!