
45'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος45'
Συνολικός Χρόνος716
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 150 γρ. Alpiland Emmental κοπής κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. φακές Εγκλουβής
- 1 αγγούρι ξεσποριασμένο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- 20 γρ. φύλλα μαϊντανού
- 10 γρ. άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ξύσμα λάιμ
- Ξύσμα και χυμό λεμονιού
- 40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος εκτέλεσης
Βράστε τις φακές Εγκλουβής, ξεπλύντε καλά και αφήστε τις στην άκρη να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια, πλύντε και ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά. Βάλτε τα σε μια σαλατιέρα. Προσθέστε τις φακές Εγκλουβής, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λάιμ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τέλος το Alpiland Emmental σε κυβάκια.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε περίπου 30 λεπτά να μαριναριστούν τα λαχανικά.
Σερβίρετε σε μεγάλη σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού ή σε ατομικό πιάτο.
Απολαύστε τη σαλάτα με φακές Εγκλουβής Λευκάδας!