
Συστατικά
- 200 γρ. Alpiland φρέσκια Mozzarella
- 8 κοπανάκια κοτόπουλου
- 2 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του
- 20 γρ. Sriracha chili (λιγότερο ή περισσότερο κατά προτίμηση)
- 10 γρ. σησαμέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
Μέθοδος εκτέλεσης
Αλατοπιπερώστε τα κοπανάκια κοτόπουλου και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα πιάτο βάλτε το αλεύρι, σε ένα μπολάκι σπάστε τα αυγά προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι και σε ένα άλλο πιάτο βάλτε τη φρυγανιά. Πανάρετε τα κοπανάκια, ξεκινώντας από το αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τηγανίστε τα παναρισμένα κοπανάκια σε καυτό ηλιέλαιο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίστε και τα φύλλα του μαϊντανού.
Σε ένα blender τοποθετήστε την Alpiland φρέσκια Mozzarella, προσθέστε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσα Sriracha chili, το σησαμέλαιο και πολτοποιήστε το μίγμα.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο 2 κομμάτια κοτόπουλου, λίγο μαϊντανό τηγανισμένο και ένα μπολάκι με τη σάλτσα.
Απολαύστε το Steirisches Backhendl!