
45'
Χρόνος Προετοιμασίας0'
Χρόνος Μαγειρέματος45'
Συνολικός Χρόνος1055
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
- 400 γρ. Alpiland Gouda τριμμένο
- 500 γρ. πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες.
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Σπόροι κύμινου
- Σχοινόπρασο
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 80 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των αυγών
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον και το μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες για να σοταριστούν. Έπειτα, προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και αυτές. Αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με σπόρους κύμινου.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίστε τα αυγά. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τις πατάτες, πασπαλίστε με τριμμένο Alpiland Gouda και προσθέστε ένα αυγό σε κάθε πιάτο. Τέλος, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Απολαύστε τα Tiroler gröstl!