Header Image Fleischlaberl
14/05/2025
Μέτρια
4 Μερίδες

Fleischlaberl

0
(0)
Fleischlaberl
Σεφ: Ιάκωβος Απέργης
45'
Χρόνος Προετοιμασίας
0'
Χρόνος Μαγειρέματος
45'
Συνολικός Χρόνος
775
Θερμίδες (Kcal)/μερίδα

Συστατικά

  • 300 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι σε κύβους
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 100 γρ. μουλιασμένη και στυμμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα
  • 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 80 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 100 γρ. βρασμένα κάστανα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο

Μέθοδος εκτέλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ FLEISCHLABERL

Σε μια μπασίνα τοποθετήστε τα δύο είδη κιμά, την ψίχα του ψωμιού, το αυγό και τη μαντζουράνα. Σε ένα τηγανάκι βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε στο τηγάνι και τον μαϊντανό να μαραθεί. Έπειτα τα προσθέτετε και αυτά στο μίγμα του κιμά.

Ζυμώστε καλά το μίγμα για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου. Πλάστε σε μπάλες και πιέστε για να ανοίξει το μίγμα και να τοποθετήσετε έναν κύβο Alpiland Κεφαλοτύρι. Κλείστε το μίγμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.

Τηγανίστε τα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και μεταφέρετέ τα στον φούρνο, ψήνοντάς τα για 30 λεπτά στους 180°C.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ 

Πλύντε τα λαχανάκια Βρυξελλών και ζεματίστε τα σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε το μπέικον. Προσθέστε τα φύλλα από τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα βρασμένα κάστανα και σοτάρετέ τα όλα μαζί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Σερβίρετε ένα fleischlaberl σε κάθε πιάτο και στο πλάι τη ζεστή σαλάτα.

Απολαύστε τα fleischlaberl!

Βαθμολόγησε την συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Μάθε για τα προϊόντα της συνταγής

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.