
Συστατικά
- 100 γρ. Alpiland Gouda τριμμένo
- 100 γρ. Alpiland Emmental τριμμένο
- 400 γρ. αλεύρι
- 4 μεσαία αυγά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μια μπασίνα χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέστε το αλάτι, τα 300 ml νερό, το αλεύρι και ομογενοποιήστε το μίγμα. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά και στη συνέχεια περάστε το μίγμα από ένα τρυπητό σουρωτήρι, ώστε να δώσετε σχήμα στα ζυμαρικά. Προσθέστε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει μία κουταλιά της σούπας από το βούτυρο της συνταγής. Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα σε ένα πανί να στεγνώσουν. Σε ένα τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο της συνταγής και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα ζυμαρικά και τα τριμμένα Alpiland Gouda και Alpiland Emmental.
Απολαύστε τα spatzle!