
Συστατικά
Για την σύνθεση
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. βούτυρο
- 30 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- Ρεβίθια για το ψήσιμο της τάρτας
Για την γέμιση
- 150 γρ. Alpiland Gouda
- 150 γρ. Alpiland Κεφαλοτύρι
- 150 γρ. Alpiland Emmental
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 400 γρ. κρέας (χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή κατσίκι ή αρνί)
- 10 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
Σε μία μπασίνα ρίχνετε το αλεύρι και το βούτυρο σε κύβους και αρχίζετε να πλάθετε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέστε το νερό, το αλάτι και τα αυγά και ομογενοποιήστε το μίγμα. Τυλίξτε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί. Ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και στρώστε τη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπήστε τη με ένα πιρούνι. Σκεπάστε την επιφάνεια με μία λαδόκολλα και ρίξτε πάνω τα ρεβίθια. Ψήστε στους 190°C για 15 λεπτά περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΣΑ
Σε μία κατσαρόλα βάλτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το κρέας της επιλογής σας. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να ζεσταθεί. Έπειτα προσθέστε τα τριμμένα Alpiland Gouda, Alpiland Κεφαλοτύρι και Alpiland Emmental. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά, αφού τα έχετε χτυπήσει ελαφρά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της φάρσας και γεμίστε την τάρτα (αφού έχετε αφαιρέσει τα ρεβίθια με τη λαδόκολλα). Μεταφέρετε την τάρτα στον φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά περίπου στους 190°C μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε την τάρτα από τον φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει πριν την κόψετε.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ!