
Συστατικά
- 200γρ. Alpiland Kεφαλοτύρι Επιτραπέζιο τριμμένο
- 400γρ. ζυμαρικά «κοχύλια»
- 1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
- 100γρ. βούτυρο
- 100γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα
Μέθοδος εκτέλεσης
Πλένετε το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρές φούντες. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει λίγο. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι να καβουρδιστεί. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και, στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα
Αφήνετε να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, προσθέτετε το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Στραγγίζετε και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε να ενσωματωθεί η σάλτα με τα «κοχύλια», πασπαλίζετε με το Alpiland Kεφαλοτύρι τριμμένο και σερβίρετε.
Απολαύστε τα «κοχύλια», με σάλτσα μπρόκολου και Alpiland Kεφαλοτύρι