Header Image «Kοχύλια» ζυμαρικά, με σάλτσα μπρόκολου και Alpiland Kεφαλοτύρι
07/01/2025
Μέτρια
4 Μερίδες

«Kοχύλια» ζυμαρικά, με σάλτσα μπρόκολου και Alpiland Kεφαλοτύρι

0
(0)
«Kοχύλια» ζυμαρικά, με σάλτσα μπρόκολου και Alpiland Kεφαλοτύρι
Σεφ: Ιάκωβος Απέργης
60'
Χρόνος Προετοιμασίας
0'
Χρόνος Μαγειρέματος
60'
Συνολικός Χρόνος
1049
Θερμίδες (Kcal)/μερίδα

Συστατικά

  • 200γρ. Alpiland Kεφαλοτύρι Επιτραπέζιο τριμμένο
  • 400γρ. ζυμαρικά «κοχύλια»
  • 1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα

Μέθοδος εκτέλεσης

Πλένετε το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρές φούντες. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει λίγο. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι να καβουρδιστεί. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και, στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα

Αφήνετε να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, προσθέτετε το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Στραγγίζετε και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε να ενσωματωθεί η σάλτα με τα «κοχύλια», πασπαλίζετε με το Alpiland Kεφαλοτύρι τριμμένο και σερβίρετε.

Απολαύστε τα «κοχύλια», με σάλτσα μπρόκολου και Alpiland Kεφαλοτύρι

Βαθμολόγησε την συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Μάθε για τα προϊόντα της συνταγής

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.