
Συστατικά
- 325 γρ. Alpiland mozzarella φρέσκια
- 4 μέτρια κολοκύθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 10 φύλλα δυόσμο
- 500 γρ. ριγκατόνι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα πυρίμαχο γυάλινο ταψί τοποθετήστε την Alpiland mozzarella φρέσκια στο κέντρο και περιμετρικά τα κολοκύθια κομμένα σε κύβους. Προσθέστε το ξύσμα από το λεμόνι, το σκόρδο σε ροδέλες κομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τοποθετήστε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C. Όσο περιμένετε να ψηθούν τα κολοκυθάκια, βράστε τα ριγκατόνι και πριν τα σουρώσετε κρατήστε μια κούπα από το νερό της κατσαρόλας. Βγάλτε από τον φούρνο το σκεύος, προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά, ώστε να πολτοποιηθούν όσο γίνεται περισσότερο. Ρίξτε τα ριγκατόνι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ!