
20'
Χρόνος Προετοιμασίας40'
Χρόνος Μαγειρέματος60'
Συνολικός Χρόνος1200
Θερμίδες (Kcal)/μερίδαΣυστατικά
Για την ζύμη
- Κατερίνα Βαρσάμου
Για την σύνθεση
- 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κιβάκια
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5-6 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- Αλάτι – Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 8 λεπτά ακόμη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βράζουμε σε άφθονο και αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες για περίπου 6 λεπτά.
Έπειτα τις μεταφέρουμε στραγγισμένες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.