Γρήγορες συνταγές με Τυριά Alpiland
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα!
Πεινάσατε; Ένα καλό τοστ και πολλές ακόμα "λύσεις" είναι λίγες γραμμές πιο κάτω..
Δεν χρειάζεται πάντα κόπος για ένα απολαυστικό γεύμα, ένα λαχταριστό σνακ
ή ακόμα κι έναν εκλεκτό μεζέ. Πολύ εύκολα και προπάντων πολύ νόστιμα,
μπορείτε να φτιάξετε στη στιγμή απεριόριστες λιχουδιές που θα ικανοποιήσουν
όλα τα γούστα.
Τα τυριά της Alpiland έχουν όλη τη γεύση!
ΔΙΑΛΕΞΤΕ!
Μακαρονάδα με τόνο και μοτσαρέλα
- 400 γρ. μακαρόνια
- 250-300 γρ. τόνος Αλοννήσου
- 1.200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Alpiland
- 3-4 σταγόνες λεμόνι
- ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια
- 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι, λάδι
- Βάλτε τα μακαρόνια να βράζουν σε αλατισμένο νερό και ρίξτε προαιρετικά λίγο λάδι ώστε να μην κολλήσουν.
- Ρίξτε σε ένα μπολάκι την μοτσαρέλα το ξύσμα λεμονιού, τις σταγόνες από το λεμόνι, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Για πιο εύκολο ανακάτεμα, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλίτσα από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια ώστε να μαλακώσει το τυρί/κρέμα. Στο μείγμα δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.
- Βάλτε τον τόνο σε ένα πιατάκι και κόψτε τον σε μικρότερα κομμάτια.
- 4Όταν τα μακαρόνια βράσουν, στραγγίξτε τα πολύ καλά, ρίξτε το μείγμα με τα τυριά κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να πάει παντού. Προσθέστε τον τόνο, λίγο φρέσκο λάδι και επιπλέον τριμμένο τυρί μοτσαρέλας εαν επιθυμείτε.
- Τέλος, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό από πάνω και σερβίρετε.
προϊόντα
Τριμμένη
Τριμμένο
Σαγανάκι με pesto φυστικιού
- 2 κ.σ. pesto φυστικιού
- 2 κομμάτια κατσικίσιο σαγανάκι Alpiland
- 1 ντομάτα
- 70 γρ καλαμποκάλευρο
- λάδι για το τηγάνισμα
- Πανάρουμε το σαγανάκι στο καλαμποκάλευρο και κατόπιν το τηγανίζουμε στο λάδι.
- Σε ένα πιάτο στην βάση έχουμε βάλει λίγο πέστο φυστίκι μετά σαγανάκι κατσικίσιο, μια φέτα ντομάτα κομμένη στρογγυλή, πέστο, μετά το άλλο κομμάτι κατσικίσιο σαγανάκι, ντομάτα και τέλος από πάνω ξανά πέστο φυστίκι.
προϊόντα
Κατσικίσιο τυρί σαγανάκι Alpiland
Πέννες αλά κρεμ
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μπέικον
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 750 γρ. νερό, βραστό
- 250 γρ. φαρφάλες
- 2 κ.σ. βασιλικό
- πιπέρι
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκ. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό, το πιπέρι, το καλαμπόκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι.
προϊόντα
Τριμμένο
Τυρόπιτα με 3 τυριά
- 500 γρ. έτοιμο φύλλο χωριάτικο
- 250 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 250 γρ. Κατσικίσιο τριμμένο
- 400ml γάλα
- 200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 4 αβγά
- πιπέρι
- Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και απλώνετε 6 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
- Απλώνετε όλα τα τριμμένα τυριά πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζετε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.
- Χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και τα ανακατεύετε με το γάλα και λίγο πιπέρι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνετε το ταψί με το μείγμα των αβγών.
- Ραντίζετε την πίτα με λιωμένο βούτυρο και την αφήνετε να σταθεί 1/2 ώρα πριν την βάλετε στο φούρνο.
- Ψήνετε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
προϊόντα
Τριμμένο
Κατσικίσιο Τριμμένο
Καπνιστή σε φέτες
Παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ
- 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κιβάκια
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5-6 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland
- Αλάτι – Πιπέρι
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 8 λεπτά ακόμη.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βράζουμε σε άφθονο και αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες για περίπου 6 λεπτά.
- Έπειτα τις μεταφέρουμε στραγγισμένες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι Alpiland και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
προϊόντα
Τριμμένο
Πίτσα Μαργαρίτα
- 500 γρ. Alpiland cheese mix τριμμένο
- 300 γρ. Alpiland mozzarella τριμμένη
- 1 μαργαρίτα (αρτοπαρασκεύασμα από αρτοποιείο)
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γρ. ρόκα
- 200 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
- 8 αυγά
- Κόψτε τη μαργαρίτα ίσα να φύγει η επάνω κόρα και αφαιρέστε την πολλή ψίχα από τη βάση. Μοιράστε σε κάθε ψωμάκι την Alpiland mozzarella τριμμένη και στη συνέχεια τοποθετήστε τις ντομάτες και τη ρόκα. Σπάστε πάνω από κάθε ψωμάκι ένα αυγό (προαιρετικά), σκεπάστε με το Alpiland cheese mix τριμμένο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ!
προϊόντα
Τριμμένη
Ομελέτα με πατάτες
- 200 γρ. Alpiland κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- Νερό όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός
- Πλύντε καλά τις πατάτες με τη φλούδα. Κόψτε τις σε λεπτές ροδέλες και αφήστε τις στην άκρη. Σε μια μπασίνα βάλτε το Alpiland κεφαλοτύρι τριμμένο, το αλεύρι, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και νερό όσο χρειαστεί, ώστε να γίνει χυλός. Στο μίγμα αυτό προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ρίξτε το μίγμα. Τοποθετήστε στον φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά περίπου στους 180°C.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!
προϊόντα
Τριμμένο
Σαλάτα Εποχής
- 200 γρ. Alpiland κεφαλοτύρι σε κύβους
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10 ελιές απύρηνες
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
- 6 φύλλα μαρούλι κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 5 γρ. ρίγανη
- Σε ένα βάζο, που να κλείνει με καπάκι, τοποθετήστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στύψτε το λεμόνι και ρίξτε τη ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέστε κατά σειρά: τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το Alpiland κεφαλοτύρι και τέλος το μαρούλι. Κλείστε το καπάκι και διατηρήστε το στο ψυγείο. Σερβίρετε ανοίγοντας το βάζο και αναποδογυρίζοντας σε ένα πιάτο.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ!
προϊόντα
40% κοπής
Τορτίγια Γεμιστή
- 125 γρ. Alpiland mozzarella φρέσκια σε κύβους κομμένη
- 200 γρ. Alpiland κεφαλοτύρι light τριμμένο
- 4 αυγά
- 1 τορτίγια
- 100 γρ. φύλλα σπανάκι baby
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθετήστε την τορτίγια. Σε μια μπασίνα σπάστε τα αυγά και προσθέστε την Alpiland φρέσκια mozzarella. Στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα πάνω από την τορτίγια προσθέτοντας τα ντοματίνια και το σπανάκι. Τέλος, πασπαλίστε με το Alpiland κεφαλοτύρι light τριμμένο και ψήστε για 10 λεπτά στον φούρνο στους 180°C.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΤΟΡΤΙΓΙΑ!
προϊόντα
Φρέσκια
Μπαγκέτα al pesto
- 300 γρ. Alpiland Mozzarella
- 300 γρ. πέστο βασιλικού
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 μπαγκέτα ολικής (παρασκεύασμα αρτοποιείου)
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- Χαράξτε την μπαγκέτα διαγώνια με προσοχή έτσι ώστε να μην κοπεί μέχρι κάτω. Αλείψτε ενδιάμεσα στα κενά με το πέστο βασιλικού και προσθέστε μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα Alpiland mozzarella. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά στον φούρνο μέχρι να λιώσει η Alpiland mozzarella. Βαθμοί ψησίματος: 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
- ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΕΤΑ AL PESTO!
προϊόντα
Σε φέτες